Varje familj har nog sitt eget favoritrecept på köttbullar. Hemma hos oss finns det det i alla fall. Jag brukar göra en större sats så att vi har lite i frysen också. Nu var det dags igen inför påskhelgen. I denna familjen går det inte att gömma lök i köttbullarna utan vi kör med lökpulver istället. Denna satsen brukar räcka till 3-4 middagar. Det är lite olika då familjen gärna mumsar på köttbullar då de ligger och svalnar i en ugnsform i köket. Idag hade jag tur. Jag var uppe tidigt, mannen jobbade och barnen sov..
Köttbullar a la Husbilsglädje
Ca 2,5 kg blandfärs
1,5 dl havregryn
3 dl vatten
2 msk potatismjöl
1 ägg
Kryddor: salt, vitpeppar och lökpulver efter smak.
Blanda ihop havregryn, vatten och potatismjöl. Låt det stå i minst 10 minuter. Blanda i ägget och kryddorna. Lägg i färsen och blanda ihop. Forma färsen till bollar. Jag brukar ha ett glas vatten med lite olja i sidan om och doppa fingrarna i. Då tycker jag det blir lättare att forma färsen. (Tips från barnens gammelmormor😀). Stek i stekjärn. Jag eftersteker dem en stund i ugnen.
Smaklig spis!